KOKTEYLLER
Artichoke
Demlendirme tekniği ile hazırlanan bu kokteylde ana unsur enginar. Karaciğeri koruma özelliği ile bu kokteylde oksimoron bir anlam yaratıyor. İyi bir başlangıç yemekleri eşlikçisi, tek başına veya yemek sonrası da tavsiye edilir.
Aykırı damakların vazgeçilmezi olan Artichoke’un ana unsuru ismine yakışır şekilde enginardır. Demlendirme tekniğiyle hazırlanan Artichoke’da enginar, yalnızca sıra dışı lezzetinin bir parçası değil karaciğer dostu bir sebze olmasıyla oksimoron anlam yaratan bir unsurdur.
Artichoke, tatlı ekşinin acıktıran özelliği sayesinde başlangıç yemeklerinin iyi bir eşlikçisidir. Ayrıca özellikle bulutlu havalarda günün herhangi bir saatine tek başına veya yemeklerden sonra da anlam katabilir. Enginar metaforunun tabaktaki yansıması olan Tuna Tartare ve Grilled Prawn ile oldukça iyi gider.